To milepæle nået for fortsat drift i Aarhus og idriftsættelse mod Odder


Ny sikkerhedsvurderingsrapport sikrer fortsat kørsel på den indre strækning – arbejdet med at opnå godkendelse af Odder- og Grenaabanen fortsætter.

Der er fortsat fremdrift på arbejdet med dels at håndtere de vilkår, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) gav i forbindelse med godkendelsen af Aarhus Letbane på den indre strækning 20. december 2017, dels at opnå godkendelse af drift på Odder- og Grenaabanen.

Til de vilkår, der blev givet til kørsel på den indre strækning, har assessor udarbejdet en fornyet Sikkerhedsvurderingsrapport. Sammen med det samlede regelgrundlag for letbanens indre strækning (fra Aarhus H til Skejby) er rapporten fremsendt til TBST den 20. februar. Dermed har Aarhus Letbane fulgt den aftalte tidsplan og nået en vigtig milepæl, der sikrer fortsat kørsel på den indre strækning.

Hvad angår arbejdet med at opnå godkendelse af strækningen mod Odder/Lisbjerg Skole og derefter strækningen mod Grenaa, arbejdes der på seks områder:

Operationelle Regler: Godkendelsesprocessen for de Operationelle Regler er i gang; der udestår få rettelser og en opdatering af materialet.

Letbanetog: Godkendelsesprocessen af letbanetogene er godt i gang, men der udestår en række rettelser og en opdatering af materialet. Da der skal godkendes to togtyper, er omfanget større end ved godkendelsen af den indre strækning, hvor der kun benyttes én type letbanetog.

Tekniske regler:  De tekniske regler er på såkaldt kritisk vej, da det er dem, der senest bliver færdige, og hvor Aarhus Letbane fik alle vilkårene i forbindelse med godkendelsen i december. Derfor er der særlig opmærksomhed og ledelsesmæssigt fokus på dette område.

Infrastruktur: Godkendelsesprocessen af infrastruktur er i gang, og der udestår kun få rettelser og opdateringer. Væsentligste udestående er godkendelse ATP-systemet (Automatic Train Protection), der er nyt i forhold til godkendelsen af den indre strækning, hvor letbanetogene ikke benytter ATP.

Sikkerhedsledelsessystemet: Aarhus Letbane fremsendte den 16. februar ansøgning om udvidelse af letbanens driftsområde til også at omfatte strækningen mod Odder samt strækningen mellem Skejby og Lisbjerg Skole. Denne ansøgning er en vigtig milepæl frem mod den senere sikkerhedsgodkendelse af Aarhus Letbane som infrastrukturforvalter af disse strækninger.

Strækningen mod Grenaa: Der er god fremdrift på anlægsarbejdet – bl.a. er der etableret køreledningsanlæg på hele strækningen og alle transformerstationer er testede og klar. Strækningen forventes at være færdigbygget ultimo april.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.