To milepæle nået for fortsat drift i Aarhus og idriftsættelse mod Odder


Ny sikkerhedsvurderingsrapport sikrer fortsat kørsel på den indre strækning – arbejdet med at opnå godkendelse af Odder- og Grenaabanen fortsætter.

Der er fortsat fremdrift på arbejdet med dels at håndtere de vilkår, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) gav i forbindelse med godkendelsen af Aarhus Letbane på den indre strækning 20. december 2017, dels at opnå godkendelse af drift på Odder- og Grenaabanen.

Til de vilkår, der blev givet til kørsel på den indre strækning, har assessor udarbejdet en fornyet Sikkerhedsvurderingsrapport. Sammen med det samlede regelgrundlag for letbanens indre strækning (fra Aarhus H til Skejby) er rapporten fremsendt til TBST den 20. februar. Dermed har Aarhus Letbane fulgt den aftalte tidsplan og nået en vigtig milepæl, der sikrer fortsat kørsel på den indre strækning.

Hvad angår arbejdet med at opnå godkendelse af strækningen mod Odder/Lisbjerg Skole og derefter strækningen mod Grenaa, arbejdes der på seks områder:

Operationelle Regler: Godkendelsesprocessen for de Operationelle Regler er i gang; der udestår få rettelser og en opdatering af materialet.

Letbanetog: Godkendelsesprocessen af letbanetogene er godt i gang, men der udestår en række rettelser og en opdatering af materialet. Da der skal godkendes to togtyper, er omfanget større end ved godkendelsen af den indre strækning, hvor der kun benyttes én type letbanetog.

Tekniske regler:  De tekniske regler er på såkaldt kritisk vej, da det er dem, der senest bliver færdige, og hvor Aarhus Letbane fik alle vilkårene i forbindelse med godkendelsen i december. Derfor er der særlig opmærksomhed og ledelsesmæssigt fokus på dette område.

Infrastruktur: Godkendelsesprocessen af infrastruktur er i gang, og der udestår kun få rettelser og opdateringer. Væsentligste udestående er godkendelse ATP-systemet (Automatic Train Protection), der er nyt i forhold til godkendelsen af den indre strækning, hvor letbanetogene ikke benytter ATP.

Sikkerhedsledelsessystemet: Aarhus Letbane fremsendte den 16. februar ansøgning om udvidelse af letbanens driftsområde til også at omfatte strækningen mod Odder samt strækningen mellem Skejby og Lisbjerg Skole. Denne ansøgning er en vigtig milepæl frem mod den senere sikkerhedsgodkendelse af Aarhus Letbane som infrastrukturforvalter af disse strækninger.

Strækningen mod Grenaa: Der er god fremdrift på anlægsarbejdet – bl.a. er der etableret køreledningsanlæg på hele strækningen og alle transformerstationer er testede og klar. Strækningen forventes at være færdigbygget ultimo april.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.