Løsninger på tilgængelighed bliver undersøgt


Aarhus Letbane undersøger sammen med Midttrafik, hvilke muligheder der er for at forbedre tilgængeligheden for kunder ved af- og påstigning.

Aarhus Letbane har valgt at reagere på den kritik, som har været omkring forholdene ved- af og påstigning. Derfor er der nu sat gang i en proces for at skabe afklaring om, hvilke løsninger der kan implementeres på Odder- og Grenaa-strækningerne for at sikre bedre tilgængelighed. 

Målet er at lave en indstilling til letbanens bestyrelse omkring muligheder for forbedrende tiltag. 

De mulige løsninger bliver samlet i et idékatalog, som senere skal forelægges Aarhus Letbanes bestyrelse. Herefter skal bestyrelsen tage stilling til, hvilke løsninger der skal arbejdes videre med. 

I arbejdet med at forbedre tilgængeligheden på perronerne bliver der indsamlet data og undersøgt, hvordan man løser opgaven andre steder. De forskellige løsningsmuligheder vil blive vurderet i forhold til, hvor godt de skaber fuld tilgængelighed, og hvordan de påvirker driften. 

Fokusgruppe giver gode råd

Som del af processen med at indsamle viden og erfaringer har Aarhus Letbane inviteret en fokusgruppe, som repræsenterer kørestolsbrugere, blinde, ældre og autister med ud at afprøve tilgængeligheden på en række ombyggede stationer på strækningen mellem Aarhus og Odder. Der har været en god opbakning fra alle de berørte kommuner, hvor de har indstillet brugere til at deltage i en drøftelse om de mulige løsninger, komme med ideer og bemærkninger samt udførelse af test i virkeligheden.

Aarhus Letbane forventer, at arbejdet med idékataloget strækker sig frem til sommeren, hvorefter resultaterne vil blive fremlagt for Aarhus Letbanes bestyrelse. 

Mens afklaringsarbejde pågår, har Midttrafik valgt at bibeholde tilbuddet til de handicappede om en Flextur for brugerne langs Odderbanen. Det er desuden bestemt, at det samme tilbud vil være gældende på Grenaabanen, når den kommer i drift.


Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.