Nye passagertal på vej


Tredje kvartal 2019 var det første hele kvartal med drift på alle Letbanens strækninger. Men hvor mange rejste med letbanetogene i perioden?

Det er Midttrafik i gang med at få overblik over. Ved udgangen af november forventes passagertallet at ligge klar på Midttrafiks hjemmeside.

Når passagertallet skal fastlægges, kombinerer Midttrafik en manuel tælling i Letbanen med automatiske tællinger i letbanetogene og data fra rejsekort. På den måde bliver passagertallet så præcist som muligt på nuværende tidspunkt.

Automatiske tællinger skal forbedres

Hidtil har der været udfordringer med tællingerne på grund af problemer med det automatiske tælleudstyr i letbanetogene – og efterbehandlingen af de indkomne data. Netop det er årsagen til, at der nu også er gennemført en manuel tælling.

Der arbejdes fortsat med at opnå et større antal valide automatiske tællinger fra de letbanetog, der er udstyret med tælleudstyr. Samtidig har Aarhus Letbane bestilt tælleudstyr til flere letbanetog med henblik på yderligere forbedring af tællekvaliteten.

 


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.