Færre aflysninger og bedre rettidighed i januar


Aarhus Letbane forbedrede driften i januar for tredje måned i træk. Kun få afgange aflyses og mere end 95 pct. kører til tiden.

Alle gode gange tre for Aarhus Letbane: Efter at have forbedret driften med færre aflysninger og højere rettidighed i november og december, fortsatte den positive udvikling i januar 2019. Her blev 98,88 procent af alle afgange gennemført. Af disse kørte 95,63 procent til tiden.

Dermed bevæger driften sig i den rigtige retning for tredje måned i træk. Til sammenligning var de tilsvarende tal for oktober 94,06 procent gennemførte afgange, hvoraf 86,53 procent kørte til tiden.

Mere robust køreplan

Januar er den første hele måned, efter at Midttrafik justerede køreplanen en smule ved at lægge to minutter til rejsetiden fra Aarhus H til Odder. Det har gjort køreplanen mere robust.

Aarhus Letbane er dog fortsat udfordret på antallet af letbanekøretøjer. Mens man p.t. kører med det store Tango-letbanetog på strækningen mellem Aarhus og Odder, er det mindre Variobahn-letbanetog fortsat ikke godkendt til at køre på denne strækning. Det betyder, at der ikke skal udgå mange Tango-letbanetog – f.eks. på grund af service eller trafikuheld – før der mangler køretøjer.

Problemet vil dog være løst, når Variobahn bliver godkendt. Dette arbejde pågår. Når det sker, skal Variobahn betjene strækningen mellem Odder og Lisbjergskolen og Lystrup, mens Tango især skal køre den lange tur mellem Aarhus og Grenaa.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.