fbpx

Positiv udvikling i driften for november


Driftsopgørelsen for november viser en stigning i både pålidelighed og rettidighed.

Pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) er steget til 96,9 procent mod 95,3 procent i oktober. Rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) har også udviklet sig positivt fra 94,2 procent i oktober til 95,3 procent i november. År til dato er pålideligheden på 95,9 procent og rettidigheden på 94,1 procent.

Pålidelighed og rettidighed ved forsinkelser på 3 min. opgøres på de tre strækninger: Grenaabanen, Odderbanen og den indre strækning.

En pæn forbedring i november måned på trods af en del skader på materiel, som betød, at der i 14 dage var faste aflysninger. Den pæne fremgang skyldes hovedsageligt mindre fejl i tekniske anlæg.

På Grenaabanen har november måned samlet set den højeste procent af pålidelighed, siden Grenaabanen åbnede. Fremgangen skyldes især færre tekniske problemer.

På Odderbanen har pålideligheden ligeledes udviklet sig positivt, hvilket også her skyldes færre tekniske fejl på strækningen.

På den indre strækning er der en mindre nedgang i pålideligheden, hvilket skyldes aflysninger som følge af skader på materiel.

På alle strækninger ses en pæn forbedring i rettidige afgange i forhold til oktober.  Samlet set har Aarhus Letbane den højeste rettidighed siden Grenaabanen åbnede.

“Efter nogle måneder med store udfordringer med trafikken foranlediget af åbningen af Grenaabanen i april 2019 er november måned en meget tilfredsstillende måned, hvor Letbanen for første gang siden april 2019  kommer over det samlede mål på 95 procents rettidighed”, udtaler direktør Michael Borre. “I Letbanen arbejder vi hver dag med at lave fortsatte forbedringer af driften, og vi er overbevist om, at det lykkes at få en stabil drift og også opnå en rettidighed på over 95 procent på alle strækninger”.

Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

Banedanmark opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.banedanmark.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kunderettidigheden på S-banen er 92,3%, og resultatet for den senest offentliggjorte måned september er 93,0%.


Lignende nyheder...

_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens ...
Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at ...
Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og ...
Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.