Positiv udvikling i driften for november


Driftsopgørelsen for november viser en stigning i både pålidelighed og rettidighed.

Pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) er steget til 96,9 procent mod 95,3 procent i oktober. Rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) har også udviklet sig positivt fra 94,2 procent i oktober til 95,3 procent i november. År til dato er pålideligheden på 95,9 procent og rettidigheden på 94,1 procent.

Pålidelighed og rettidighed ved forsinkelser på 3 min. opgøres på de tre strækninger: Grenaabanen, Odderbanen og den indre strækning.

En pæn forbedring i november måned på trods af en del skader på materiel, som betød, at der i 14 dage var faste aflysninger. Den pæne fremgang skyldes hovedsageligt mindre fejl i tekniske anlæg.

På Grenaabanen har november måned samlet set den højeste procent af pålidelighed, siden Grenaabanen åbnede. Fremgangen skyldes især færre tekniske problemer.

På Odderbanen har pålideligheden ligeledes udviklet sig positivt, hvilket også her skyldes færre tekniske fejl på strækningen.

På den indre strækning er der en mindre nedgang i pålideligheden, hvilket skyldes aflysninger som følge af skader på materiel.

På alle strækninger ses en pæn forbedring i rettidige afgange i forhold til oktober.  Samlet set har Aarhus Letbane den højeste rettidighed siden Grenaabanen åbnede.

“Efter nogle måneder med store udfordringer med trafikken foranlediget af åbningen af Grenaabanen i april 2019 er november måned en meget tilfredsstillende måned, hvor Letbanen for første gang siden april 2019  kommer over det samlede mål på 95 procents rettidighed”, udtaler direktør Michael Borre. “I Letbanen arbejder vi hver dag med at lave fortsatte forbedringer af driften, og vi er overbevist om, at det lykkes at få en stabil drift og også opnå en rettidighed på over 95 procent på alle strækninger”.

Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

Banedanmark opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.banedanmark.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kunderettidigheden på S-banen er 92,3%, og resultatet for den senest offentliggjorte måned september er 93,0%.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.