Ny trafikplan på Djursland


For at tilpasse busnettet og køreplanerne til en ny virkelighed med Letbanen er den kollektive trafik på Djursland blevet gentænkt. Den nye trafikplan trådte i kraft 28. juni 2020. Stort set alle busruter er blevet ændret, og mange ruter har fået nye numre og køretider.

Tanken bag den nye trafikplan er at få skabt et hovednet, som betjener de områder på Djursland, hvor der er flest rejsende. Hovednettet er bundet sammen i såkaldte knudepunkter, som sikrer, at der er gode forbindelser mellem de største byer på Djursland og til Aarhus og Randers. De syv knudepunkter er Ebeltoft, Rønde, Hornslet, Ryomgård, Auning, Glesborg og Grenaa. De ruter, der er en del af hovednettet, kører minimum en gang i timen i dagtimerne, og der er afgange både om aftenen og i weekender.

Derudover er der kommet mere direkte ruter – med færre stop – til uddannelsesstederne. Disse uddannelsesruter har typisk en til to afgange om morgenen og om eftermiddagen.

Flexbus erstatter almindelig busdrift

Med den nye trafikplan følger også en anderledes betjening af de områder, hvor der ikke er så mange rejsende. I stedet for at køre med store busser på strækninger eller tidspunkter, hvor der er få kunder, kører en flexbus kun, når den er blevet bestilt, og der bruges enten taxa, liftbil eller personbil til turen. Det giver mulighed for at betjene de tyndtbefolkede områder med flere afgange og bedre forbindelser til hovednettet.

Den rejsende skal selv bestille enten telefonisk, på rejseplanen.dk eller i Rejseplanens app. Turen skal bestilles senest en time før afgang ligesom flextur, som fortsat er en del af tilbuddet på Djursland.

Se Djurslands nye køreplaner her.

 


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.