Letbane Paa Lyd Og Skrift Header

Langs med banen

Oplev Letbanen i lyd, ord og billeder

Tilblivelsen af Letbanen indeholder mange gode historier, og de er blevet fortalt i 15 afsnit i podcastserien ’På sporet af Aarhus Letbane’.

Ud over at serien er tilgængelig på iTunes og andre podcast-apps, kan du også snart finde afsnittene på Spotify.

Hvert afsnit tager omkring 12 minutter. Her bliver du blandt andet taget tilbage til dengang, hvor det første frø til Aarhus Letbane blev plantet. Men også historier fra anlægsarbejdet og Jørgen Leths indtaling af navnene på standsningsstederne bliver der zoomet ind på.

Letbanebog på biblioteket

Historien om Danmarks første letbane er også fortalt i ord og billeder i ’Bogen om Letbanen’, og det er nu muligt at låne bogen på et af landets biblioteker. 30 bøger i alt er sendt ud til bibliotekerne, hvor du blandt andet kan læse, hvorfor Letbanen adskiller sig fra de traditionelle sporvogne, og om de mange internationale medarbejdere, som har været inde over byggeriet.

Hvis du hellere vil købe et eksemplar af bogen, kan den fås hos de aarhusianske boghandlere Arnold Busck i Ryesgade, Bogladen Svend A. Larsen Bog og Idé på Sønder Allé og Kristian F. Møller Boghandleren på Store Torv. Det er også muligt at bestille bogen på nettet via Dansk Jernbaneklubs boghandler Jernbanebøger.

Bogen om Aarhus Letbane er skrevet af journalist og forfatter Bjarne Jensen.